InformatikaIT

Axis uvádza nový IP interkom na použitie v exteriéri

Spoločnosť Axis Communications predstavuje malý, no výkonný sieťový video interkom AXIS I8116-E, ktorý sa ľahko inštaluje aj na úzke zárubne a stiesnené vchodové priestory. Toto zariadenie, vhodné aj na použitie v exteriéri, má zabudované funkcie kybernetickej bezpečnosti a podporuje pokročilú analytiku založenú na hlbokom učení.

Sieťový video interkom AXIS I8116-E je vďaka vhodný krytiu IP65 vhodný aj pre inštalácie v exteriéri. Pri vchodoch orientovaných na východ alebo západ dochádza počas dňa k náročným svetelným podmienkam. Pre jasnú identifikáciu návštevníkov a zachytenie všetkých potrebných detailov je preto dôležitá funkcia WDR, ktorá poskytuje dobrý obraz aj keď snímané scény obsahujú súčasne príliš tmavé alebo naopak až príliš presvetlené oblasti.

Môžete ho inštalovať pri vstupoch do budov alebo na bezobslužné brány, cez ktoré pravidelne prichádzajú návštevníci, prípadne na zabezpečenie prístupu vodičom v skladoch a nakladacích dokoch, alebo môže poslúžiť aj ako núdzový telefón v odľahlých oblastiach miest, parkov, či univerzitných kampusov. Na šírku meria iba 48 mm (1,89 palca) a je navrhnutý tak, aby ho bolo možné ľahko umiestniť nielen na stenu, ale aj na zárubne, stĺpiky, alebo s pomocou príslušenstva pri inštalácii diskrétne zapustiť priamo do steny.

Video analytika s hlbokým učením

Zariadenie slúži na obojsmernú komunikáciu, a preto interkom disponuje kvalitným zvukom s potlačením ozveny a šumu, aby bolo hlas počuť jasne bez ohľadu na hluk v pozadí. Kamera ponúka maximálne rozlíšenie obrazu 5MP (2592×1944 pixelov) s uhlom záberu 162,3°. Tento výkonný interkom s pokročilou analytikou a procesorovou jednotkou hlbokého učenia disponuje funkciou AXIS Object Analytics, s pomocou ktorej je možné detekovať a klasifikovať ľudí alebo vozidlá – na mieru potrebám klientov a tzv. na okraji siete, teda priamo v zariadení, bez nutnosti využívať dodatočný výpočtový výkon serverov. S podporou platformy ACAP je navyše možné pridávať do zariadenia aj ďalšie aplikácie založené na hlbokom učení od spoločnosti Axis a jej partnerov.

Jednoduchá inštalácia a integrácia

Interkom ponúka rýchlu a flexibilnú inštaláciu, ktorá pomáha udržiavať nízke náklady. Pomocou jediného PoE káblu môžete zvýšiť zabezpečenie dverí, ovládanie zámkov a pridať na vstup kamerový dohľad. Navyše je možné využiť I/O porty pre čítačky na komplexnú integráciu s riešeniami kontroly prístupu. Interkom využíva otvorené štandardy a ponúka bezproblémovú integráciu s poprednými svetovými systémami VMS pomocou VAPIX alebo ONVIF a podporuje aj protokol SIP (Session Initiation Protocol) pre integráciu s telefónnymi systémami. Vďaka tomu, že je toto spoľahlivé zariadenie založené na otvorených štandardoch a rozhraniach, ponúka prakticky nekonečné možnosti integrácie s akýmkoľvek systémom.

Vďaka vstavaným funkciám kybernetickej bezpečnosti pomáha AXIS I8116-E zabrániť neoprávnenému prístupu a chráni systém ako celok. Napríklad funkcia AXIS Edge Vault chráni ID zariadenia Axis a zjednodušuje autorizáciu produktov v sieti používateľa.

Medzi kľúčové vlastnosti IP video interkomu AXIS I8116-E patria:

  • kvalitný obraz a zvuk
  • štíhly stĺpcový dizajn v čiernej alebo bielej farbe
  • jednoduchá inštalácia
  • podpora SIP
  • podpora analytiky založené na hlbokom učení
  • integrované funkcie kybernetickej bezpečnosti
  • pripravený na použitie v exteriéri, odolný voči vandalom (krytie IK07)

Sieťový video interkom AXIS I8116-E je k už dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.