SprávySvet

Rusko poškodilo už štyrikrát elektráreň energetickej spoločnosti DTEK, Ukrajina sa pripravuje na obranu kritickej infraštruktúry

16.11.2023 (SITA.sk) – Ruskí vojaci pri nočnom útoku vážne poškodili tepelnú elektráreň v jednom z ukrajinských frontových regiónov. Ako informuje web Kyiv Independent, oznámila to vo štvrtok najväčšia ukrajinská súkromná energetická spoločnosť DTEK.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Energetická firma nezverejnila, kde sa zasiahnutá elektráreň nachádza, ale uviedla, že ide už o štvrtý prípad poškodenia jej závodu ruským bombardovaním.

Žiadne obete neboli hlásené, ale „zariadenie je vážne poškodené“ a obyvatelia v okolí zostali v noci bez elektriny a vody. Dodávky elektrického prúdu už obnovili, avšak pracovníci sa stále snažia obnoviť prívod vody, uviedla firma DTEK.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Ukrajina sa pripravuje na rast počtu ruských útokov proti energetickej sieti počas zimy a chystá sa na zmierňovanie škôd a obranu kritickej infraštruktúry.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusko poškodilo už štyrikrát elektráreň energetickej spoločnosti DTEK, Ukrajina sa pripravuje na obranu kritickej infraštruktúry © SITA Všetky práva vyhradené.