SprávySvet

Riabkov z Moskvy varuje USA pred vstupom do nových pretekov v zbrojení a nevylučuje konflikt s NATO

29.11.2023 (SITA.sk) – Popredný ruský diplomat vyhlásil, že Spojené štáty sa mýlia, ak sa domnievajú, že môžu vyhrať ďalšie preteky v zbrojení. Ako referuje web news.sky.com, námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov, ktorý je zodpovedný za vzťahy s USA, nešírenie zbraní a kontrolu zbrojenia, varoval, že vojenský konflikt medzi Moskvou a NATO nemožno vylúčiť.

Riabkov však povedal, že Rusko sa nevyhráža konfliktom so západnou vojenskou alianciou a že „bremeno je úplne na strane NATO“. Súčasné okolnosti nie sú „priaznivé“ pre rozhovory o zbrojení s USA, povedal pre denník Izvestija.

„Ak Spojené štáty očakávajú, že vyhrajú ďalšie preteky v zbrojení a zopakujú do istej miery skúsenosti z obdobia prezidentovania Ronalda Reagana, potom sa Američania mýlia. Nepodľahneme provokáciám, ale môžeme zaručiť, že zaistíme našu bezpečnosť,“ skonštatoval Riabkov.

Viac k témam: americko-ruské vzťahy, námestník ruského ministra zahraničných vecí, Popredný ruský diplomat, preteky v zbrojení, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Riabkov z Moskvy varuje USA pred vstupom do nových pretekov v zbrojení a nevylučuje konflikt s NATO © SITA Všetky práva vyhradené.