SprávySvet

V ruských jednotkách pri Kupiansku sa šíri horúčka z krysieho uhryznutia

19.12.2023 (SITA.sk) – V mnohých ruských jednotkách na kupianskom fronte na východe Ukrajiny zaznamenali šírenie horúčky z krysieho uhryznutia z dôvodu nevhodného zimného oblečenia a nedostatku lekárskej pomoci. Informuje o tom web Ukrajinská pravda, ktorý cituje správu ukrajinského obranného spravodajstva zverejnenú na komunikačnej platforme Telegram.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Horúčka z krysieho uhryznutia má vírusovú povahu a na človeka sa prenáša z hlodavcov priamym kontaktom v dôsledku vdýchnutia prachu z myších exkrementov alebo jeho prenesenia do potravín. K príznakom patrí silná bolesť hlavy a zvýšenie telesnej teploty až na 40 stupňov.

Ukrajinské obranné spravodajstvo poznamenalo, že ruské velenie ignorovalo sťažnosti vojakov na horúčku a považovalo ich za ďalší prejav snahy o vyhnutie sa účasti na bojových operáciách.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – december 2023 (fotografie)

Viac k témam: horúčka z krysieho uhryznutia, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – V ruských jednotkách pri Kupiansku sa šíri horúčka z krysieho uhryznutia © SITA Všetky práva vyhradené.