Inzercia

Vyberte si na plánovanú renováciu interiéru správnu podlahu

Podlahy v interiéri spolu so stenami a stropom hrajú rozhodujúcu úlohu. Veľmi veľa však závisí od vášho výberu, na ktorý máte práve teraz ten najlepší čas a možno aj výhodné ceny v obchodoch. Poďte sa preto spolu s nami na plánovanú rekonštrukciu tejto časti interiéru správnym výberom podlahy pripraviť.

Máme pre vás dva dobré tipy.

Alternatíva v podobe kvalitnej laminátovej podlahy

Drevo je zrejme jedným z najžiadanejších materiálov na zhotovenie podlahy v dome. Avšak, drevo je zvyčajne drahšie, náročnejšie na údržbu a nedá sa inštalovať všade. Existuje alternatíva, ktorá to dokáže.

Dnešné moderné laminátové podlahy sú kvalitné, lacné, praktické a vyzerajú naozaj dobre. Ide o jednu z najobľúbenejších podlahových krytín. A právom: je cenovo dostupná, nenáročná na údržbu, môžete si ju položiť sami, dokonca aj v prenajatých bytoch – a nevyzerá ako lacná náhrada dreva, ale má prirodzený autentický vzhľad podlahovej dosky!

Laminát je veľmi odolný proti oderu a nárazu, odolný voči teplu a vyblednutiu. Panely majú hrúbku šesť až dvanásť milimetrov. Pričom platí, čím je laminát hrubší, tým je robustnejší a kvalitnejší.

Ak teda tieto vlastnosti od podlahy vyžadujete, pokojne si vyberte tú laminátovú.

Vyskúšajte na položenie a údržbu nenáročnú vinylovú podlahu

Kvalitná vinylová podlaha je vysoko vodeodolná a trvácna podlahová krytina na báze polyvinylchloridu. Takže konečne lacná alternatíva aj do kúpeľne či kuchyne. Jej výhodou je nielen nízka cena, ale aj schopnosť dokonale alternovať akýkoľvek materiál. Vyznačuje sa vysokou pevnosťou, takže sa hodí naozaj do každého priestoru.

Samozrejme, závisí od toho, akú hrúbku uprednostníte. Tenšie typy vinylových podláh môžete položiť bez potreby akéhokoľvek špeciálneho náradia na rezanie, pretože vám postačí aj obyčajný ostrý nôž.

Dekoratívna kresba presne napodobňuje prírodné materiály, určuje farbu a štruktúru vinylových dlaždíc. Potlač je vynikajúcej kvality, s jasným a prirodzeným vzorom mramoru alebo dreva, záleží, čo si vyberiete.

Dôležitá informácia na záver tiež je, že tieto druhy podláh to s vami v interiéri vydržia naozaj dlho 🙂

Zdroj obrázka: appleyayee/Shutterstock.com