Nezaradené

Potrebujete toho stihnúť viac? Tu je 5 trikov na zvýšenie efektivity práce

Žijeme v hektickej dobe, ktorá si vyžaduje našu neustálu pozornosť, sústredenie a dobrý výkon. Zároveň sme ale okolo seba nikdy nemali toľko rušivých elementov. Vďaka mobilom sme  všetkým kedykoľvek k dispozícii, čo nás od vykonávania práce a dokončenia dôležitých úloh odrádza.

Neustále sme vystavení novým impulzom a podnetom. Niet preto divu, že je pre nás čoraz ťažšie sústrediť sa na jednu činnosť dlhší čas a naplno využiť našu produktivitu.

Výsledkom je príliš veľa pohľadov na smartfón a minimum dokončenej práce. Čas je však cenný a každý nesprávne investovaný okamih nám bráni dosiahnuť naše ciele. Našťastie to môžete zmeniť a my vám k tomu dáme niekoľko dobrých rád a trikov.

Pomôžte si modernou technikou a správnou deľbou práce

Zvládnuť „mamutie úlohy“ je pre mnohých z nás náročné. Našťastie tu máme na takéto veci špeciálne prídavné zariadenia a iné stroje či technológie, ktorými si môžeme pomôcť. Pomôcť tiež môže, rozdeliť si veľké úlohy na viac malých etáp. Práca bude zaručene jednoduchšia, ak nestojíte pred veľkou horou, ale začnete s úvodnou, zvládnuteľnou úlohou.

Začnite s najťažšou úlohou

Keď už hovoríme o tom, ako začať, najlepší spôsob, ako byť produktívnejší, je neváhať a  jednoducho začať. Váš mozog je naprogramovaný tak, aby chcel dokončiť úlohy, ktoré ste začali. Je známe, že prvý krok je najťažší, no zároveň je najdôležitejší. Tak sa doň hneď ráno, kedy je človek najproduktívnejší, pustite a uvidíte, že práca vám pôjde od ruky.

Formulujte svoje úlohy jasne a jednoznačne!

Čo je potrebné urobiť v akom čase? Kde všade vám a vozidlám stavebné pneumatiky 12-16,5 zjednodušia prácu? Aký je deadline? Koho potrebujete v prípade potreby dostať na palubu? Zodpovedajte si všetky dôležité otázky, pretože produktivita stúpa len s dobre premysleným plánovaním.

Odmeňte sa!

Odmeny totiž motivujú a tí, ktorí zvyšujú svoju produktivitu, si môžu s čistým svedomím niečo dopriať. Oslávte malé čiastkové úspechy a buďte hrdí na to, čo ste už dosiahli. Odmenou môže byť niečo pekné z obchodu, alebo odpočinok. Mimochodom, naše telo sa dokáže na nepretržitú prácu sústrediť najviac 90 minút a potom potrebuje prestávku. Tak mu ju doprajte, pretože aj to môže byť dobrá motivácia.

Zoznamy úloh sú neuveriteľne praktické

Zoznamy pracovných úloh počas dňa vám naozaj odporúčame! Môžete si vytvárať zoznamy pre jednotlivé úlohy, na pracovné dni alebo týždne, mesiace a štvrťroky. Pamätajte však, že jasné zoznamy sú len polovicou boja za vyššiu produktivitu. Včasná implementácia je prinajmenšom rovnako dôležitá.

Zdroj obrázka: Marko Aliaksandr/Shutterstock.com